Jola

foto Jola2

Mijn drawings, noem ik ook wel ‘harmonische trillingen’, het verwijst naar de realisatie van een vulkaan voordat hij tot uitbarsting komt. Stilte is mijn instrument hierin. Beschouw mezelf soms meer dan een healer,dan een tekenaar. Elke tekening zegt iets, is een vertelling die ik niet zou kunnen vertellen en weten zonder de trilling van de tekening en of film. Stilte is het instrument. 'Het is een reis naar de hemel'. 

Mijn werk begon met cinematic animations ,tekeningenfilms en liedjesfilms voor TV, Sesamstraat en cinema. Met als magnus opum mijn lange animatiefilm Me van 60 min. Hierin vertel ik verhalen van het hart en niet van het hoofd. Het ging meer over het vertellen van het gevoel. Het is dus geen vertelling in traditionele zin. Verhalen over je veilig voelen, bij jezelf zijn en plezier van het zijn.

Voor al mijn films schreef ik mijn eigen teksten, spelen met woorden. In mijn liedjes films wilde ik alleen nog een mood een gevoel mensen heen brengen. Alsof ik ze op reis kon nemen, in beeld en in woord. Hoe abstracter het thema was, des te meer kon ik me inleven.

Ooit ben ik met animatie begonnen, omdat ik mensen kon meenemen in mijn reis, de wereld groter maken. Een tekening kan laten leven, een nieuwe wereld neerzetten om in te dromen. Nu ben ik weer terug bij de tekening. En zie de reis als een droom, een verbinding naar de hemel.